Care este starea fetițelor spălate de mamă cu o soluție pentru deparazitarea oilor

Două surori în vârstă de trei și patru ani din comuna Goești, județul Iași, au fost aduse în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o substanță extrem de periculoasă.

Fetița mai mică a fost spălată pe cap de cu o soluție de uz veterinar, în încercarea de a scăpa de păduchi. A dat apoi cu aceeași soluție și prin camera în care se jucau copilele. Așa s-a intoxicat și cea de a doua fetiță.

O femeie din localitate a sunat la 112 pentru a anunța că cele două surori se simt rău. Echipele medicale au intervenit rapid, transportând cele două minore la spitalul din Iași cu un elicopter SMURD.

Fetița de trei ani a fost găsită în stop cardio-respirator și a fost resuscitată cu succes, în timp ce sora ei mai mare a fost intubată inițial. Miercuri, medicii au anunțat că aceasta din urmă a fost detubată și își revine, în timp ce cea mai mică rămâne într-o stare foarte gravă.

Cele două fetițe de trei, respectiv patru ani intoxicate cu o substanță organofosforată sunt în continuare în atenția medicilor de anestezie și Terapie intensivă și a medicului de pe toxicologie. Cea de-a doua fetiță în vârstă de trei ani este în continuare intubată, iar pronosticul este în continuare rezervat”, a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii din Iași.

Surse medicale au dezvăluit că substanța toxică folosită provenea de la soțul mamei, un cioban care o utiliza pentru deparazitarea oilor.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *