Cafeaua cu lapte poate avea un efect nebănuit asupra organismului
O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta împotriva inflamaţiilor.
Când bacteriile, virusurile şi alte substanţe străine pătrund în organism, sistemul imunitar răspunde eliberând celule albe din sânge şi substanţe chimice cu efect protector, o reacţie numită inflamaţie, ce apare şi în cazul suprasolicitării tendoanelor şi muşchilor sau al unor afecţiuni precum artrita reumatoidă.
Antioxidanţii sau polifenolii, prezenţi în corpul uman, în plante, fructe şi legume, sunt utilizaţi în industria alimentară pentru încetinirea procesului de oxidare şi prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, însă ei sunt, de asemenea, sănătoşi pentru consum deoarece contribuie la reducerea stresului oxidativ din organism, care provoacă inflamaţii.
În pofida beneficiilor lor, se cunosc foarte puţine lucruri despre polifenoli. Un număr redus de studii au investigat ce se întâmplă atunci când polifenolii reacţionează cu alte molecule, cum ar fi proteinele din unele alimente.
Acum, un nou studiu, realizat la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, a analizat efectul antiinflamator al combinării polifenolilor şi proteinelor, iar rezultatele s-au dovedit promiţătoare.
Citește mai mult pe știrileprotv.ro