Bustul lui Ionel Teodoreanu a fost inaugurat la Teatrul Național din Iași

În curtea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, un nou simbol al culturii române a fost dezvelit astăzi, 5 februarie. Este vorba despre bustul celebrului romancier Ionel Teodoreanu, care timp de trei ani a condus instituția culturală, în perioada 1930-1933. Evenimentul marchează aniversarea a 70 de ani de la trecerea în eternitate a scriitorului.

Lucrarea, realizată de sculptorul Constantin Crengăniș, surprinde chipul expresiv al autorului care a fascinat generații întregi cu povestirile sale pline de farmec despre copilărie și adolescență. Turnat în bronz, bustul este o aducere aminte a contribuției lui Teodoreanu la universul cultural al Iașului și al întregii țări.

Născut în orașul unde astăzi își găsește locul această operă de artă, Ionel Teodoreanu a fost nu doar un talentat romancier, ci și un avocat respectat. Însă, este cunoscut în special pentru operele sale literare, care au cucerit inimile cititorilor prin naturalețea și umorul lor.

Inițiativa de a ridica acest bust a fost susținută de către Ateneul Național din Iași, într-un gest de recunoaștere a valorii inestimabile a scriitorului pentru cultura română. Astfel, acest monument va rămâne o mărturie vie a legăturii strânse dintre Iași și una dintre cele mai luminate minți ale literaturii noastre.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *