BMW hibrid furat din Polonia, descoperit și indisponibilizat la frontieră

BMW hibrid furat din Polonia, descoperit și indisponibilizat la frontieră!

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW xDrive hibrid, care figura în bazele de date ca fiind furat din Polonia.

În data de 14 ianuarie 2023, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, pasager într-un microbuz care avea pe platformă un autoturism marca BMW xDrive, an fabricație 2020, neînmatriculat.

Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind  furat, semnalare introdusă de autoritățile din Polonia, la data de 27.11.2023.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Franţa, plătind suma de 22.000 de euro, fără a avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 140.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *