Beneficiile mierii de albine. 9 afecțiuni în care mierea face adevărate minuni

Adaugă comentariu Distribuie Mierea de albine nu este numai gustoasă, ci și un adevărat izvor de sănătate. Află care sunt beneficiile mierii de albine și profită de ele din plin. Oamenii au utilizat mierea ca îndulcitor, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice din cele mai vechi timpuri. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu).

Mierea de albine – beneficii

Atenuează alergiile

Mierea de albine are efecte anti-inflamatorii, motiv pentru care este indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Mierea conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen. Pe viitor, după expunerile repetate la polen, organismul uman se va obișnui cu factorii externi și nu va mai reacționa alergic, rezultând astfel un răspuns alergic mai mic.

Sursa naturală de energie

Mierea este o excelentă sursă de energie conținând doar 17 gr de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat – fructoză și glucoză – intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi.

Previne diabetul

În urma mai multor studii efectuate s-a demonstrat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca și îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente. Consumul de miere este recomandat și copiilor și adolescenților deoarece ajută la prevenirea diabetului juvenil.

Mierea întreține celulele ficatului

În cazul afecțiunilor hepatice, ficatul are nevoie de o cantitate suplimentară de proteine, vitamine și glucide. Consumul de miere este un adjuvant natural pentru sistemul digestiv, ajutându-l să asimileze mai repede nutrienții din alimente, tocmai pentru a hrăni celulele hepatice.

Combate durerile în gât

Mierea este un remediu antitusiv natural ce poate calma durerile în gât provocate de inflamații la nivelul gâtului sau răceli. Are efecte lubrefiante la nivelul pielii și este considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

Mierea tratează rănile și arsurile

Mierea are efect cicatrizant pentru rănile și arsurile de la nivelul pielii. Ea poate fi aplicată direct pe rană pentru ca aceasta să se vindece mult mai repede, fără durere sau usturime.

Reglează nivelul colesterolului

Știm deja faptul că nivelul ridicat de colesterol în organism poate duce la afecțiuni grave. Monitorizarea cantității de colesterol în mod regulat este obligatorie, iar în cazul în care este nevoie de scăderea nivelului de colesterol, acesta poate fi scăzut prin consumul zilnic de miere, nu mai mult de o lingură pe zi.

Te scapă de insomnii

Consumul de miere are un rol important și în eliberarea de serotonină, neurotransmițător ce are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit. O dată ce este eliberată, serotonina este transformată de către organism în melanină, iar aceasta din urmă ajută la îmbunătățirea calității odihnei pe timpul nopții. De asemenea, și triptofanul din compoziția mierii ajută la reglarea somnului.

Previne apariția afecțiunilor osoase

Osteoporoza, afecțiunea osoasă cel mai des întâlnită, apare atunci când organismul nu sintetizează în mod optim hormonii estrogeni de care are nevoie pentru fixarea calciului în oase. Consumul de miere ajută la prevenirea osteoporozei deoarece ajută corpul uman să sintetizeze cantitatea de hormoni de care are nevoie.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *