Au început pregătirile pentru concursurile de intrare în clasa a V-a la şcolile cele mai solicitate. Iată primele date!

Concursurile şcolare dedicate elevilor de clasa a IV-a, pentru înscrierea la gimnaziu în anul şcolar 2024-2025, vor avea loc în luna mai 2024. O parte dintre liceele ieşene au anunţat deja data desfăşurării tradiţionalelor concursuri.

Unităţile şcolare în care numărul de elevi înscrişi este mai mare decât numărul de locuri pentru clasa a V-a vor organiza o testare care constă în bine-cunoscutele concursuri şcolare. În perioada următoare, unităţile de învăţământ vor publica pe site-ul propriu informaţii legate de numărul de locuri, calendarul înscrierilor şi al testărilor, disciplinele la care vor fi probele, dar şi modele de subiecte.

La Colegiul „Emil Racoviţă” din Iaşi, oferta educaţională pentru anul şcolar 2024-2025, în cazul claselor a V-a, este următoarea: 78 de locuri pentru trei clase, dintre care una este cu regim intensiv de predare a limbii engleze. Concursul „Leris”, care constă în două probe, limba română şi matematică, va avea loc pe 18 mai.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” organizează Concursul „Urmaşii lui Moisil” pentru admiterea în clasa a V-a. Acesta are loc tot pe 18 mai, la limba română şi matematică. Oferta educaţională constă în trei clase, adică 78 de locuri.

Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi organizează Concursul de Limbă, Comunicare şi Literatură Română „Ionel Teodoreanu” şi Concursul de Matematică „Traian Lalescu”. Acestea vor avea loc pe 11 mai. Pentru anul şcolar 2024-2025, la Colegiul „Costache Negruzzi” vor fi 130 de locuri, adică cinci clase de a V-a a câte 26 de elevi. Dintre acestea, una va fi cu studiul intensiv al limbii engleze şi una cu studiul intensiv al limbii germane.

Citește mai mult AICI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *