Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice

Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienţi nu mai satisface cerinţele actuale, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), citată de News.ro.

Impactul acestor afecţiuni asupra copiilor şi adolescenţilor este în creştere la nivel mondial, arată tot mai multe studii.

În România, actuala infrastructură este depăşită şi nu mai corespunde necesităţilor reale, în condiţiile în care mii de pacienţi pediatrici cu afecţiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată, menţionează Administraţia.

ASSMB administrează Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. dr. Alexandru Obregia” din Capitală, unitate medicală de referinţă în domeniul psihiatriei, înfiinţată în urmă cu 100 de ani.

Săptămâna aceasta, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică.

sursa: zdi

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *