Aparate alcooltest fixe montate pentru verificarea șoferilor și vatmanilor înainte de începerea turelor

Două aparate alcooltest fixe au fost montate de Compania de Transport Public (CTP) Iaşi pentru a verifica alcoolemia din aerul expirat al şoferilor şi vatmanilor înainte de a începe tura.

Purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi, Lavinia Popescu, a declarat că luni a fost montat aparatul alcooltest pentru vatmani şi marţi, cel pentru şoferi. În ultimele 24 de ore 100 din cei 500 de şoferi şi vatmani au fost testaţi cu cele două noi aparate.

„Procedura este una simplă şi eficientă: angajaţii suflă în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranţă nu doar că împiedică manipularea rezultatelor, dar şi asigură o evidenţă detaliată a testelor. Aparatul nu poate fi „păcălit”, deoarece este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul. Astfel, testul nu se validează”, a explicat purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi.

Conform sursei citate, dacă rezultatul iese pozitiv, conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă şi mai este testat o dată.

„Testul este efectuat de către un specialist de la departamentul ‘Siguranţa circulaţiei’, care reface testul cu aparatul mobil. Acest aparat eliberează o fişă cu toate datele privind alcoolemia, exact ca la testele efectuate de cei de la poliţie. Se aplică sancţiuni conform regulamentului de ordine interioară, iar la traseu este chemat un alt angajat”, a precizat Lavinia Popescu.

Sursa: AGERPRES

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *