Acțiune riguroasă a poliției pentru Protecția Animalelor: sancțiuni și sosar penal

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR

În ziua de 04 februarie a.c., în intervalul orar 08:00-13:00, poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au desfăşurat activităţi specifice în materie de protecţie a animalelor.

Acțiunea a presupus verificarea respectării legislaţiei sanitară veterinară în vigoare cu prilejul vânzării, înstrăinării în orice mod a animalelor, cumpărării ori luării acestora în proprietate cu orice titlu; verificarea deţinerii sau transportului de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare; verificarea aspectelor ce vizează funcţionarea de pieţe şi hale agroalimentare cu spaţii destinate comercializării produselor de origine animală, a păsărilor şi a animalelor mici, organizarea de târguri, expoziţii, concursuri etc., verificarea respectării legislaţiei sanitară veterinară în vigoare privind deţinerea câinilor periculoşi sau agresivi.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost legitimate 26 de persoane, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân; 3 la Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor; 4 la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar 1 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, în cadrul activității desfășurate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 25, alin. 1 , lit. a) din Legea 205/2004. De asemenea, a fost dispusă și luarea măsurii sancționării contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 1.730 de lei.

Au fost distribuite 40 de pliante cu recomandări preventive.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *