900 de locuri de muncă disponibile pentru Iaşi. Ce salarii se oferă

Cei mai mulţi angajatori sunt din Iaşi, unde se caută peste 650 de muncitori pentru ocuparea posturilor în HORECA, transporturi, industrie şi servicii. Însă, oferte de muncă vin şi din afara ţării. Aici, cele mai multe locuri disponibile sunt în Spania, Norvegia, Letonia şi Finlanda.

Sunteţi în căutarea unui loc de muncă şi nu ştiţi de unde să începeţi? Ei bine, Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi anunţă că, la acest moment, sunt disponibile aproape 900 de posturi vacante atât în ţară, cât şi peste hotare. Vorbim, mai exact, de 657 de locuri de muncă vacante la Iaşi, din care majoritatea în domeniul construcţiilor. Numai aici se caută 281 de muncitori, dar angajări se fac şi în sectorul de servicii, unde se recrutează 240 de oameni, o bună parte pentru HORECA şi transporturi, în timp ce 124 de muncitori se caută în sectorul de industrie.

Şi dacă până acum nu v-a atras atenţia nimic, puteţi consulta şi lista locurilor de muncă vacante din afara ţării, precum Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Letonia, Norvegia şi Spania. Potrivit AJOFM Iaşi, aici sunt anunţate, în total, 221 de posturi vacante, majoritatea în domeniul agricol.

Astfel, în Spania, la cules de roşii se caută 50 de muncitori, în timp ce în Norvegia sunt declarate 53 de posturi disponibile pentru acvacultură şi supraveghetor de fermă. Mulţi angajatori sunt şi în Letonia, unde se recrutează 30 de sudori, dar şi în Finlanda, unde se caută 25 de asistenţi medicali autorizaţi.

Salariile variază de la o ţară la alta, atât în funcţie de formarea profesională, experienţă, cât mai ales de domeniul de activitate. O să luăm ca exemple Spania, care angajează în sectorul agricol, la cules de roşii, pentru 55,19 euro pe zi/brut, dar şi Letonia, care anunţă un salariu între 1.400 şi 2.000 de euro brut/lună pentru un sudor cu experienţă. În unele domenii se câştigă chiar mai bine de atât, iar aici un exemplu ar fi Germania, unde un tehnician service în domeniul mecanic/electromecanic poate câştiga 3.750 de euro/lună, doar că aici este un singur post disponibil.

Aşadar, dacă sunteţi interesaţi de oferta locurilor de muncă, nu staţi prea mult pe gânduri, pentru că unele oferte expiră la jumătatea acestei luni. 

Sursă: ziaruldeiasi.ro

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *