63 de unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT cu fonduri din PNRR!

Primarul Mihai Chirica a avut vineri, 9 februarie, întâlniri cu directorii a circa 30 de unități școlare pentru a pune la punct o serie de detalii ale proiectului european de „Dotare cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar” . Proiectul făcut de Primăria Municipiului Iași va fi realizat cu o finanțare 88.794.414,65 lei (circa 17,97 milioane de euro) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)!

Bunurile achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate / montate la 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 71 din Municipiul Iași.

Concret, proiectul presupune dotarea a:

• 45 de laboratoare de informatică în școli / licee şi 6 laboratoare de informatică în grădiniţe;

• 1.150 de săli de clasă şi de grupă cu mobilier;

• 1.386 de săli de clasă şi de grupă cu echipamente TIC;

• 43 de laboratoare de ştiinţe (fizică / chimie / biologie/ multidisciplinar) în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat cu mobilier, echipamente TIC şi materiale didactice;

• 30 de cabinete şcolare (matematică / comunicare / geografie / istorie/ educaţie muzicală / educaţie plastică etc.);

• 53 de cabinete de asistenţă psihopedagogică;

• 40 de săli de sport.

63 de unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT cu fonduri din PNRR!

Tot prin PNRR municipalitatea a obținut o finanțare totală de 129,54 milioane lei (26,32 de milioane de euro) pentru reabilitarea termică a 21 de clădiri de la 14 unități școlare. Grație aceleiași surse de finanțare, printr-un proiect în valoare de 43.285.051,03 lei (8,76 milioane euro) Primăria va eficientiza energetic clădirea unui liceu și va extinde alte două unități de învățământ.

„Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru.

Fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru Educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale, pentru extinderea programului de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor și modernizarea în continuare a transportului public ecologic.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *