5000 de pachete de țigări de contrabandă reținute cu focuri de armă la Românești.

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 5.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 50.500 de lei.

În data de 12 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 18.40, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Românești, mai multe persoane care transportau dinspre malul râului Prut către teritoriul naţional colete voluminoase.

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, însă pentru că persoanele nu s-au supus, colegii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul naţional, în timp ce persoanele au reușit să fugă și să se ascundă, profitând de vegetația din zonă.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 100.000 de ţigarete (5.000 de pachete), în valoare de 50.500 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: ITPF Iași

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *