2024 a venit cu noi scumpiri în domeniul imobiliar. Cu cât s-au scumpit apartamentele din Iași?

Apartamentele din Iași s-au scumpit la început de an, după ce TVA-ul în imobiliare a crescut de la 5 la 9 la sută. Un apartament într-un bloc nou se vinde de la 3.000 până la 5.000 de euro. Specialiștii în imobiliare au anunțat de anul trecut că prețurile vor crește semnificativ în 2024

Persoanele care vor să cumpere apartamente în Iași plătesc mai mult din acest an. Prețurile au crescut după ce TVA-ul s-a mărit de la 5 la 9 la sută. Astfel, cei care cumpără apartamente în blocuri noi plătesc de la 3.000 până la 5.000 de euro pentru un singur imobil. Specialiștii spun că acum e o perioadă de stagnare a tranzacțiilor.

„Momentan e o stagnare pe piață. Toată lumea e în așteptare. Într-adevăr, am fost anunțați de dezvoltatorii imobiliari că au crescut prețurile la locuințe, după ce a crescut TVA-ul de la 5 la 9 la sută. Toți au mărit prețurile cu 3000-4.000 de euro pe apartament. De exemplu, un apartament de 50.000 de euro e 54.000 de euro acum. Toți dezvoltatorii cu blocuri noi au mărit prețurile. La blocurile vechi nu au crescut prețurile, deci e posibil ca cererea să crească la aceste locuințe. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Oricum perioada aceasta, luna ianuarie, era mai lejeră. În decembrie 2023, au fost cele mai multe tranzacții.  Acum, lumea așteaptă să vadă ce se mai întâmplă pe piață”, susține Costin Frij, specialist în imobiliare.

Sursa: BZI

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *